Honungsglaserad karré med grillad kål och citrondressing

Honungsglaserad karré med grillad kål och citrondressing

Otroligt smakrik och saftig karré - ihop med den pigga, krispiga salladen blir detta en ny sommarfavorit - lika gott på grillen som inne på stekpannan!

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan skivad karré
  • 1 dl honung
  • 0,5 dl ljus soja
  • 1 vitlöksklyfta - riven
  • 1 nypa timjan
  • 0,5 chili - finhackad
  • 1 tsk salt

Grilla

  • 1 spetskål - klyftad i 4
  • 1 citron -delad (till dressing)
  • Olja och salt

Salladsbas

  • 0,5 litet rödkålshuvud
  • 0,5 dl rödvindvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • Salt och peppar
  • 2 hårda, syrliga päron - tunt skivade
  • 2 msk citronjuice
  • 1 msk olivolja
  • 1 knippe salladslök

Topping

  • 1 dl pistage- eller hasselnötter - rostade, hackade
  • 1 tsk sumak

Dressing

  • 2 dl färskost
  • 1 dl cremefraiche
  • 0,5 grillad citron - juicen
  • 1 tsk honung
  • Salt och peppar
Gör så här Blanda samman honung, soja, vitlök, timjan, chili och salt. Marinera karréskivorna - gärna ett par timmar innan tillagning.

Skär ner rödkål grovt och dressa med vinäger, olja samt salt och peppar. Skär päronen tunt - gärna med mandolin och vänd genast runt med citron och olja så de inte mörknar. Skiva salladslök.

Grilla eller stek köttet, spetskålen och den delade citronen på medelvärme. Köttet ska uppnå en innertemperatur på 75 grader så det insprängda fettet börjar smälta och ger ett saftigt och mört kött. Kålen ska bli mjuk och få fin färg.

Blanda samman dressingen och smaka av med salt och peppar.

Lägg upp kål, päron, rödkålssallad och salladslök fint på ett serveringsfat. Strimla upp köttet lite grovt och lägg ovanpå - toppa med hackade pistagenötter och lite sumak. Servera med dressingen till.