Pinsa bianca med prosciutto Crudo och krispig grönkål

Pinsa bianca med prosciutto Crudo och krispig grönkål

En superenkel rätt som tar fredagsmyset till nya nivåer - Obs! Hög imp-faktor på gästerna!

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förpackning Scan Prosciutto Crudo
  • 2 st pinsa bottnar
  • 2,5 dl cremefraiche
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl hackad färsk basilika
  • 1 msk citronzest
  • Salt och svartpeppar
  • 4 dl riven lagrad ost
  • 5-6 stora grönkål- eller svartkålsblad
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Ev. lite honung och valnötter
Gör så här Sätt ugnen på 160 grader. Skär bort den grova mittnerven på kålbladen, massera in olivolja och salt och lägg ut på en plåt. Rosta i ugnen tills de är helt krispiga - ca 10-15 min.

Höj ugnstemperaturen till 220 grader.
Rör ihop cremefraiche med vitlök, citron, basilika och smaka av med salt och peppar. Bred ut krämen på pinsabottnarna, toppa med lagrad ost och baka av till osten smält och fått lite färg. Toppa med prosciutto crudo, kålchipsen samt honung och nötter - ät direkt!