Gochujang-fläsk med citrusmajo i steambun

Gochujang-fläsk med citrusmajo i steambun

Våga köpa hem den där knallröda burken med fermenterad chilipasta - en snäll hetta och en otroligt fin smak som tar stekfläsket in i 2000-talet - alltså detta är så galet gott!

För 4 personer
Ingredienser
  • 2 paket Scan rimmat stekfläsk 375g
  • 0,5 dl gochujang (fermenterad chilipasta)
  • 2 msk doenjang (fermenterad bönpasta)
  • 0,5 dl ketchup
  • 2 msk ljus soja
  • 2 vitlöksklyftor - rivna

Picklad rödkål

  • 1 dl ättika
  • 1,5 dl socker
  • 2,5 dl vatten
  • 2 cm färsk ingefära - riven
  • 0,5 röd spetskål - fint strimlad

Citrusmajo

  • 4 dl majonnäs
  • 1 lime - zest o juice
  • 1 tsk citronzest
  • 1 tsk sriracha
  • 1 tsk sesamolja
  • Salt

Till servering

  • Minst 8 st steambuns - finns frysta på asienlivs
  • Strimlad mango
  • Strimlad gurka
  • Strimlad stjälkselleri
  • Sriracha
  • Koriander
Gör så här Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse, lägg ner det skivade fläsket och massera runt ordentligt så alla skivor täcks av marinaden, låt gärna marinera någon timme.

Sätt ugnen på 170 grader. Lägg ut fläsket på en plåt och stek i ugnen tills de har fin färg och krispiga kanter.

Blanda en lag av ättika, socker, vatten och ingefära. Skiva kålen tunt och vänd runt i lagen.

Blanda citrusmajon och smaka av med salt.

Skär önskade grönsaker till. Avsluta med att ånga bröden och servera med allt på bordet så gästerna får plocka ihop sin egen bun!