Receptbild

Ingredienser

  • 800 g Scan Rapsgriskottlett i bit med ben
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk fransk senap
  • 1 dl panko, grovt rivet ströbröd
  • 1 msk franska örter
  • Rökt tomatemulsion:

  • 5 tomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk hickory smoked liquid
  • 1 äggvita
  • 3 dl rapsolja
  • salt och peppar
  • Baconlindad potatiscrisp:

  • 1 kg mjölig potatis med skal
  • 100 g riven cheddar
  • 2 äggulor
  • 1 pkt Scan bacon
  • 2 ägg
  • 3 dl panko, grovt rivet ströbröd
  • frityrolja
  • Senapsbönor:

  • 2 silverlök
  • 200 g blandade gröna bönor (haricots vert, sockerärter)
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk honung
  • 1 dl olivolja

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Bryn kotlettraden i panna med smör och rapsolja, pensla på senap. Blanda panko med örterna, klappa på kotletten och stek klart i ugn på 150° till en innertemp på 65°.

Dela tomaterna, pressa ut kärnorna. Krydda med vitlök, timjan och hickory. Torka i ugn 150° ca 1 tim. Mixa tomatköttet med äggvita och droppa oljan i droppvis.

Koka potatisen med skal, skala och pressa ner i en bunke. Tillsätt riven cheddar, rör i äggulorna, salta och peppra. Rör tills blandningen är smidig och fast, kyl. Rulla avlånga bollar med ½ skivor bacon runt. Ställ kallt. Vispa upp ägg och panera potatiscrispen, först i ägg, sedan i panko. . Fritera i 180° olja till gyllenbruna. Låt rinna av på papper.

Tunnskiva löken och blanda med övriga ingredienser.



Relaterade produkter

Upp