Från noga utvalda gårdar

Våra rapsgrisar kommer från tio noga utvalda gårdar, där vi tillsammans tagit fram ett foder som innehåller närodlad raps. Den solgula rapsens frön bidrar med omega 3 som gör köttet extra saftigt, mört och smakrikt.

Vi har dessutom börjat gårdsmärka våra rapsgrisprodukter, så att du enkelt kan se vilken gård köttet du äter kommer ifrån.

 

Vårt bästa griskött

Köttet av rapsgris är saftigt, mört och smakrikt. Tack vare fodrets sammansättning bjuder våra svenska rapsgrisar på en fantastisk ätupplevelse. Köttet har en tydlig marmorering och en fyllig lite nötig smak. Marmoreringen bidrar till att köttet blir lättlagat då fettet gör att det behåller sin saftighet. Därför uppskattas rapsgrisen både av hemmakockar och svensk kockelit.

Ny utsida, samma insida

Svensk Rapsgris har fått en ny logotyp och våra rapsgrisförpackningar ett nytt utseende – som matchar det utsökta innehållet. Nu kan du även se från vilken av våra 10 rapsgrisbönder som just din produkt kommer från, direkt på förpackningen.

Upptäck våra rapsgrisprodukter

“Rapsgris är något som vi tagit fram tillsammans med Scan, som vi verkligen tror på. Grisarna mår bättre och köttet blir extra smakrikt”

- Anders Gunnarsson, Halla gård.

Möt våra rapsgrisbönder

Recept på rapsgris

I våra recept står köttet alltid i fokus. Det vi tycker är så kul med att tillaga kött är att det går att variera både på korsen och tvärsen. Helt beroende på tillfälle och gäst.

Inspireras av våra bästa recept

Vilken innertemperatur ska jag ha?

I vår köttguide har vi samlat en stor portion av vår köttkunskap. Här finns också styckningsscheman, information och inspiration om olika styckdetaljer samt en hel del smarta tips.

Bli en köttmästare med Köttguiden

Upp