Bräserad plommonspäckad karré med äppelsås från Österlen

Bräserad plommonspäckad karré med äppelsås från Österlen

För 6 personer
Ingredienser
  • 1 kg Scan Piggham karré
  • 100 g katrinplommon utan kärnor
  • 1 msk smör
  • 2 dl äppeljuice
  • 1 bit hel torkad ingefära
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
Gör så här Sätt ugnen på 175ºC. Gör hål i karrén och stick in plommonen. Bryn steken runt om i en stekpanna. Salta och peppra. Sätt en köttermometer med spetsen i stekens mitt. Lägg ner steken i en ugnsfast gryta. Häll i äppeljuice och lägg i ingefära. Lägg locket på och bräsera karrén till 80-85ºC innertemperatur. Ta upp köttet och linda in det i folie. Låt steken vila ca 15 minuter innan den skärs upp i 1/2 cm tjocka skivor. Sila skyn och red den med mjöl blandat med grädde. Låt såsen koka ca 5 minuter, smaka av med salt och peppar. Servera karrén med sås, kokt potatis, äppelmos och kokt brysselkål.