Receptbild

Ingredienser

  • 4 skivor Karré av Rapsgris
  • 2 msk Kumminfrön
  • 1 msk Svartpepparkorn
  • 1 tsk Korianderfrön
  • 1 msk Socker
  • 0,5 tsk Salt
  • Äppelpotatissallad:

  • 1,5 msk Äppeljuice, koncentrerad
  • 1 dl Philadelphiaost
  • 1,5 dl Majonäs
  • 600 g Potatis, kokt och halverad
  • 200 g Rött äpple, urkärnad och tärnat med skal
  • 1 knippe Salladslök, tunnskivad
  • 1 dl Persilja, hackad
  • Salt och peppar
  • Mango- & körvelsmör:

  • 0,75 dl Mangochutney
  • 150 g Smör
  • 0,5 st Citron, rivet skal
  • 1 dl Körvel, hackad
  • Salt och peppar

Gör så här

Börja med att göra en dry rub: Rosta kummin, svartpeppar och koriander i en torr panna på medelhög värme tills det får färg, ca 7-8 min. Ta av från värmen och låt svalna. Mixa. Lägg i en skål och blanda med socker och salt. Gnugga in karréskivorna med dry rubben och låt dra i 10 min.

Äppelsallad: Vispa ihop äppeljuicekoncentrat med Philadelphiaost och majonnäs. Vänd i potatis, äpple, lök och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Mango & körvelsmör: Mixa mangochutney med smör. Vänd i citronskal och körvel. Smaka av med salt och peppar. Spritsa eller gör en rulle av smöret och ställ kallt.

Grilla eller stek köttet och servera med äppelsalladen och kryddsmöret.

Relaterade produkter

Upp