Alltid svenskt kött

Vi tror på bra mat från svenska gårdar. Scan har i generationer varit Sveriges kött- och charkuterimästare och det är en tradition som vi är stolta över att föra vidare.

 

Från noga utvalda gårdar

Våra rapsgrisar kommer från tio noga utvalda gårdar, där vi tillsammans tagit fram ett foder som innehåller närodlad raps.

Vi har dessutom börjat gårdsmärka våra rapsgrisprodukter, så att du enkelt kan se vilken gård köttet du äter kommer ifrån.

Vårt allra finaste nötkött

I vårt sortiment Omsorgsfullt utvalt har vi med vår kunskap och omsorg valt ut de finaste kvalitetsdjuren från våra svenska gårdar. Resultatet är ett kött som är extra gott och mört och vår förhoppning är att du ska tycka lika mycket om det som vi gör.

12 utvalda köttips

Hur förbereder man köttet bäst? Ska man använda olja eller smör vid stekning? Hur länge ska köttet stå i ugnen egentligen?

Här är enkla och smarta tips på hur du lyckas med köttet – varje gång.

”Kvalitet för oss är välmående grisar”

Familjen Schartau är tredje generationen bönder på Sundby gård, där de bor sedan 2001 med sina tre barn.

– Vi har kontroll på grisarna från födseln vilket gör att vi kan garantera en god omsorg med närproducerat foder under hela deras livstid, säger Frida Schartau.

Läs hela intervjun med familjen.

En god nyhet! Vår svenska färs i smart rullpack

Nu lanserar vi vår svenska färs i en ny smart förpackning som är mer lätthanterlig, bättre för miljön och ger längre hållbarhet.

Läs mer om våra nya färser i rullpack.

 
 
Recept

Aleputtrad rapsgrissida med rotfruktsbearnaise

Tålamod är en långkokares bästa vän. Bjud på den här brässerade sidan med massor av smak och du kommer att få stjärnkocksstatus bland dina gäster.

Pepparstekt rapsgrisytterfilé med rödkålsnudlar

Nu kommer det vietnamesiska köket på bred front. Prova helstekt ytterfilé med het yta, smaker av sesam och en klassisk nuoc chamsås. Klassisk i Vietnam, alltså.

 
Mer inspiration

Följ oss på Facebook och Instagram!

Vill du ha mer svenskt kött i ditt sociala medier-flöde? Följ oss och ta del av inspirerande recept, köttkunskap, produktnyheter och bilder från våra samarbetsgårdar. Alltid 100 % svenskt kött, såklart.

Vi finns på Facebook och Instagram, hoppas vi ses där!

Upp