Alltid svenskt kött på grillen

Vi tror på bra mat från svenska gårdar. Scan har i generationer varit Sveriges kött- och charkuterimästare och det är en tradition som vi är stolta över att föra vidare.

 

Vad ska du grilla idag?

I denna grillguide delar vi med om oss våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar.

Här kan du också ta del av årets stora grilltrender och Scans nya grillprodukter. Allt för att hjälpa dig komma fram till vad du ska grilla idag. 

Gårdsmiddag 2017

Nu släpper vi biljetterna till Scan Gårdsmiddag 2017 – en matupplevelse på fyra utvalda samarbetsgårdar runtom i Sverige som tar middagen tillbaka till ursprunget.

Njut av vackra vyer och köttdetaljer av högsta kvalitet med menyer komponerade av Sveriges bästa restauranger - AG, TOSO, Holy Smoke BBQ och Johannes Kök.

Läs mer och köp din biljett till sommarens matupplevelse.

Så grillar du det perfekta köttet

Det är inte alltid lätt att veta hur man ska grilla. Olika kött behöver såklart olika grillmetoder. Kött med insprängt fett är enkelt att grilla, medan magrare kött kan vara svårare.

Med kött från Scan kan du vara säker på att du får en råvara som producerats med omsorg och höga krav på kvalitet i alla avseenden. Vi har samlat inspiration och smarta tips om hur du grillar kött bäst.

Så lagar du bästa burgaren

Hur gör man hamburgare på högrevsfärs? Vad ska man tänka på när man grillar hamburgare?

Här är några enkla tips och knep.

Hälften grönsaker, hälften kött

2016 fick vi hedersutmärkelse för klimatanpassade produkter för våra Korvish och Järpish. Nu är uppföljarna äntligen här – låt oss presentera Faluish och Pastejish. De innehåller hälften svenska grönsaker, hälften svenskt kött. Så enkelt och så gott! 

Bli inspirerad av våra gröna tips och recept >

 
Alltid svenskt kött

Bli en köttmästare!

Vi tror på bra mat från svenska gårdar. I vår köttguide har vi samlat några av våra produkter tillsammans med en stor portion av vår köttkunskap. Här finns också styckningsscheman som kan vara bra att ha, information och inspiration om olika styckdetaljer och en hel del smarta tips.

Läs mer i köttguiden >

Bänatorp Gård – en av Scans samarbetsgårdar

Familjen Gustafsson driver Bänatorp Gård och är en av fyra gårdar som, tillsammans med några av Sveriges bästa restauranger, bjuder in till Gårdsmiddag i sommar. 

Läs mer och köp din biljett till sommarens matupplevelse.

 
Recept

Mixed grill – återkomsten!

Alla har ju sin favorit på grillen, så varför inte låta alla grilla det de längtar efter? Blanda och bjud. Det är ingen raketforskning, gör det enkelt, låt det ta tid och passa på att umgås runt grillen.

Här har vi samlat goda tillbehör till grillbuffén.

Att grilla är en barnlek!

Låt barnen vara med och trä upp bitar på spett, göra foliepaket med grönsaker och varför inte grilla en efterrätt också? Inget är fel på grillen, släpp lös skaparglädjen och ha kul tillsammans! 

Här har vi samlat goda grillrecept som barnen gillar

 
Mer inspiration

Följ oss på Facebook och Instagram!

Vill du ha mer svenskt kött i ditt sociala medier-flöde? Följ oss och ta del av inspirerande recept, köttkunskap, produktnyheter och bilder från våra samarbetsgårdar. Alltid 100 % svenskt kött, såklart.

Vi finns på Facebook och Instagram, hoppas vi ses där!

Upp