Alltid svenskt kött

Vi tror på bra mat från svenska gårdar. Scan har i generationer varit Sveriges kött- och charkuterimästare och det är en tradition som vi är stolta över att föra vidare.

 

Tid för tradition

Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.

Här hjälper vi dig att välja rätt julskinka, tillaga skinka från grunden och hur du griljerar. Men ger också goda tips för julbordets alla klassiker, och mycket mer. Allt för att julen ska bli så god som möjligt.

Ta del av våra tips och recept här.

Nyhet: Gårdsmärkt julskinka

Att veta var köttet kommer ifrån blir allt viktigare när vi väljer vad vi ska äta. En stor nyhet för i år är vår Gårdsmärkta julskinka, där du kan se från vilken gård skinkan kommer ifrån.

Välj rätt julskinka

Julskinkan har ofta huvudrollen på julbordet och ska väljas med omsorg. Vi hjälper dig att hitta rätt, så du kan maximera julfriden! 

Plockmat till julminglet

Vi tycker att en riktigt god jul ska vara en tid av gemenskap, glädje och njutning. En gemenskap som börjar långt innan julafton.

Därför vill vi bjuda på några recept som passar perfekt för ett litet adventsmingel och som tar till vara på våra goda traditioner, samtidigt som de är lite smarta och lite nytänkande.

En god nyhet! Vår svenska färs i smart rullpack

Nu lanserar vi vår svenska färs i en ny smart förpackning som är mer lätthanterlig, bättre för miljön och ger längre hållbarhet.

Läs mer om våra nya färser i rullpack.

Bli en köttmästare!

I vår köttguide har vi samlat några av våra produkter tillsammans med en stor portion av vår köttkunskap. Här finns också styckningsscheman som kan vara bra att ha, information och inspiration om olika styckdetaljer och en hel del smarta tips.

Läs mer i köttguiden >

 
 
Recept

Köttbullar på kavring med rödbets-spread

Vem kan motstå en mini-köttbullsmacka, med rödbets-spread gjord på rödbetor och kvarg?

Julskinka kummin med kryddad ost

Blanda ihop ost, crème fraiche och kummin. Rulla till 20 bollar. Rulla ihop skinkan och sätt på tandpetare och sätt sedan på ostbollen. Strö över gräslök. Läs hela receptet här.

 
Mer inspiration

Följ oss på Facebook och Instagram!

Vill du ha mer svenskt kött i ditt sociala medier-flöde? Följ oss och ta del av inspirerande recept, köttkunskap, produktnyheter och bilder från våra samarbetsgårdar. Alltid 100 % svenskt kött, såklart.

Vi finns på Facebook och Instagram, hoppas vi ses där!

Upp