Vad ska vi grilla idag?

I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar. Här kan du också ta del av årets stora grilltrender och Scans nya grillprodukter. Allt för att hjälpa dig komma fram till vad du ska grilla idag.

 

Så grillar du det perfekta köttet

Det är inte alltid lätt att veta hur man ska grilla. Olika kött behöver såklart olika grillmetoder. Kött med insprängt fett är enkelt att grilla, medan magrare kött kan vara svårare.

Med kött från Scan kan du vara säker på att du får en råvara som producerats med omsorg och höga krav på kvalitet i alla avseenden. Vi har samlat inspiration och smarta tips om hur du grillar kött bäst.

Årets grillnyheter och trender

Årets nyheter från Scan består av en grillplanka med smak av krispigt äpple och het chili, innanlårskappa med smak av paprika, örter och jalapeño samt en flintastek med smak av het humle.

Läs mer om nyheterna och årets största grilltrender.

Slowcooked på grillen

Långkok på grillen är en het trend just nu. Vi har gjort det tidskrävande jobbet och förberett köttet åt dig.

Så lagar du bästa burgaren

Hur gör man hamburgare på högrevsfärs? Vad ska man tänka på när man grillar hamburgare?

Här är några enkla tips och knep.

Röka kött på grillen

Nu är rökning populärt! Man kan röka i alla grillar men allt fler upptäcker tjusningen med en rökgrill. Det finns olika rökspån man kan använda som ger olika smaker. Så här röker du kött. 

Preppa köttet

När det gäller grillning så finns det mycket man kan göra i ordning i förväg för att det ska bli enklare att lyckas när sedan grillen väl är igång. Här är några metoder och tips som kommer att göra det mycket smidigare att komma igång med grillfesten. 

Marinad, glaze och rub

Marinad är något du har på innan du ska grilla, en glaze penslar på vid slutet och rub en torr marinad som du gnuggar in. Alla tre tillför massor av smak till köttet men på lite olika sätt. Här ger vi våra bästa tips på hur du lyckas med smaksättningen.

Goda tillbehör till grillat

Alla har ju sin favorit på grillen, så varför inte låta alla grilla det de längtar efter? Blanda och bjud. Det är ingen raketforskning, gör det enkelt, låt det ta tid och passa på att umgås runt grillen.

Här har vi samlat goda tillbehör till grillbuffén.

Att grilla är en barnlek!

Låt barnen vara med och trä upp bitar på spett, göra foliepaket med grönsaker och varför inte grilla en efterrätt också? Inget är fel på grillen, släpp lös skaparglädjen och ha kul tillsammans! 

Goda grillrecept som barnen gillar.

Korvar på grillen

Varför inte upptäcka dina nya korvfavoriter nu när det är grilltider? Oavsett vilken korv du lägger på grillen är en sak säker: En korv från Scan innehåller enbart svenskt kött.
 

Grillprodukter 2018

Slowcooked, spett, klassiker, färdigmarinerat, lekfullt eller premium? Här ger vi dig en rejäl dos grillinspiration till både den bekväma vardagsgrillaren och den exklusiva njutningssökaren.

Lilla Grillguiden som PDF

Här kan du ladda ner Lilla Grillguiden som PDF – fullproppad med smarta grilltips! Läs om allt från grillmetoder och olika typer av kött, till marinader och tillbehör. Den innehåller helt enkelt allt du behöver veta om grillning.

Omsorgsfullt utvalt

I vårt sortiment Omsorgsfullt utvalt har vi med vår kunskap och omsorg valt ut de finaste kvalitetsdjuren från våra svenska gårdar. Resultatet är ett kött som är extra gott och mört och vår förhoppning är att du ska tycka lika mycket om det som vi gör!

Läs mer om vår omsorgsfullt utvalda sortiment.

Upp