Grillexperimentet

Grillare är gladare

Grilla läget! Grillare är gladare än icke-grillare.

100% av alla deltagare i vårt #Grillexperiment säger att de var gladare på vår grillmiddag än vad de var när de åt en ickegrillad rätt kvällen innan.

Testa själva! Vår grillare Sofies tips till alla grillare i sommar är att ”bjuda över massa folk till grillfesten - ju fler desto roligare. Och gör en knytis så ni kan prova många och kanske nya saker.” Ni kan t.ex. bjuda på grillkorv halloumi, slowcooked bacon och alspånsrökt lårklubba.

 

Grillsommar 2016
 

Kalvkött – ett nytt sätt att grilla

Prova kalvkött på grillen. Det ljusa och milda köttet är perfekt på grillen. Här kan du lyfta fram ljusa smaker, citrus, örter och vitvinsmarinader. I det italienska köket hittar du mycket inspiration, och det grekiska, och det svenska, och...

Läs mer om kalvkött i köttguiden eller testa ett av våra härliga grillrecept på BBQ-rökt kalventrecôte.

 

Är du preppad? 

Prepp är helt enkelt vad restaurangfolket kallar förberedelser. Och när det gäller vad du kan göra för en lyckad grillning finns det mycket spännande att utforska.

Läs om marinader, rimning, rub och glaze här.

 

Rökning – en het trend

Att röka kött på grillen är inte svårt. Tvärtom, det öppnar upp en helt ny värld av smaker och kombinationer med olika varianter av rimning, förkokning, marinad och tillbehör. För att inte tala om glaze. Och följer du de enkla grunderna blir det alltid gott.

Läs mer om hur du lyckas med rökningen här.

Rök som ett proffs

Hur gör proffset?

Morgan Stedt är Scans rökexpert, men han röker inte bara på jobbet. Många av Scans nya produkter ser dagens ljus på hans hemmagrill i Kristianstad.

Läs om Morgan och rökningens hantverk här.

 

Nya grillprodukter 2016
Härliga grillrecept

BBQ-rökt kalventrecôte med goda tillbehör och tortillabröd

Med en god Steakhouse rub blir denna rätt grillfestens mittpunkt, en rätt som är enkel att tillaga och som alla kan dela på!

Se recept >

BBQ Ribs med sweet Carolina Gold sås

Låt revben från Svensk Rapsgris® smaka bäst genom att grilla under 3 timmar på svag värme under lock. Börja med en rub till köttet och sedan serverar du med sockersaltad gurka. Du kommer inte bli besviken!

Se recept >

Grillad Flankstek chiliglaserad med ruccolasallad och aromsmör

Ta flanksteken till nya höjder med en marinad baserat på citron, färska jalapeños, honung och sambal oelek. Servera med ett 3 sorters aromsmör och du har favoriträtten serverad.

Se recept >

Helgrillad örtig lammstek med rostad färsk potatis och grillad sparris

En lammstek att bjuda på! Gnugga in lammsteken med olja och krydda ordentligt med salt och peppar. Lägg på vitlök och örter. Lägg på grillen och grilla under lock ca 150°, servera med färsk potatis och sparris!

Se recept >

Upp