Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Finns det något godare än en macka? Med en god skiva rökt skinka, krämig leverpastej eller varför inte läckösalami? Tillsammans med nybryggt kaffe eller en rykande kopp varm choklad de där riktigt kalla vinterdagarna skapar vi underbara matminnen för hela familjen. På den här sidan hittar du allt om pålägg och speciellt Scans egna pålägg som gör mackor godare över hela Sverige varje dag.
Läckökorven en favorit på mackan
Klassiska Läckökorven som länge har varit en favorit finns nu i en skivad version – perfekt på mackan! Läckökorven är känd för sin karaktäristiska smak av frisk rök, syrlighet och en pikant kryddsmak , vilket gör den till ett perfekt pålägg att toppa frukostmackan eller utflyktsmackor med. Nedan hittar du ett recept på en riktigt god Läckökorv-macka med olika pålägg som senap, cornichoner, tunna skivor gurka och extra gott bröd gjort på surdeg.
Till receptetPlatta pålägg för alla tillfällen
Våra smarta platta påläggsaskar gör det enkelt att förvara pålägg praktiskt staplade i din kyl. Den smidiga förpackningen är perfekt för kylskåp i mindre hushåll med ont om plats och gör det fortfarande möjligt att välja och vraka bland dina favoritpålägg när det är dags att göra frukostmackan.
Läckö salami
Scan Läckö Salami av fläsk- och nötkött är kallrökt på klassiskt vis över alspån. Det är en smakrik och lite smörig salami, som är milt kryddad med...
Läckökorv
Scans Läckökorv är en riktig klassiker, som rökts i de traditionella ringarna sedan 1950-talet. Genom att röka korven långsamt över alspån och tork...
Rökt Skinka
En självklarhet på frukostbordet. Vår traditionellt rökta skinka har en god röksmak. Dessutom är den färdigskivad och paketerad i en skyddande...
Ugnsbakad Leverpastej
Scan Ugnsbakad pastej är en klassisk pastej av finaste kvalitet, med välbalanserad krydd- och leversmak. Pastejen tillverkas på traditionellt sätt ...
Platt leverpastej
Leverpastej som vi är vana att se som skivbar eller bredbar har vi gjort ännu mer praktisk som ett platt och skivat pålägg. Nu slipper du skära leverpastejen själv och få ojämna skivor! Vår goda leverpastej är skivad i lagom tjocka skivor perfekta till din macka.
Recept
Rågbröd med leverpastej, picklad gurka och morot med timjan och rostad lök. Ringla över lite olja och strö över lite färsk timjan.
Bröd
Kärt bröd har många namn. Limpa, surdeg, hårt, mjukt, ljust, grovt mörkt, frö, glutenfritt och frukt. Typerna av bröd är nästintill oändliga idag och ger dig en grym förutsättning för hur du ska bygga din macka. Blir det en finsk grov smörgås med skinka eller en saftig limpsmörgås med leverpastej? Mack-äventyret börjar här.