Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Utvald Lammentrecote
Art nr: 491535
Utvald entrecote av styckmästaren. Scan -alltid svenskt Lamm.
Mycket mört och smakrikt. Går utmärkt
att grilla, steka i skivor eller tillaga i ugn.
Satsa på Rosmarin som smaksättare!
Innehåll
Ingredienser: Svensk Lammentrecote.
Näringsvärde per 100g
- Energi 750 kJ / 180 kcal
- Fett 12 g
- Varav mättat fett 6 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 18 g
- Salt 0,2 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 491535
Vikt: 360 g
GTIN: 2320887600000
URSPRUNG SVERIGE
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Helstek runt om på hög värme i smör och olja. Lågt gå färdig i ugn på 175 grader tills innertemperaturen når 60-62 grader. Låt vila innan tranchering. Salt och peppar räcker långt men Vitlök, citron, timjan och rosmarin är klassiska smakkompisar till lamm. Lammentrecote går utmärkt att grilla och behåller sin saftighet då detaljen är marmorerad.