Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grillad Merguez med cape couscous
- 2 förp Scan Merguez à 260 g
- 3 msk pinjenötter
CAPE COUSCOUS
- 2 dl grönsaksbuljong
- 2 dl couscous
- 1 apelsin
- ½ nätmelon
- ½ gurka
- 2 tomater
Koka upp buljongen. Ta bort kastrullen från värmen och vispa i cous cousen. Låt svälla under lock i 5 minuter.
Skala och skär apelsin, melon och gurka i mindre bitar. Skär tomaterna i mindre bitar. Vänd ner frukt- och grönsaksbitarna samt lite smör i couscousen. Smaksätt med salt och peppar.
Grilla korvarna 3-4 minuter. Skär dem sedan i cirka tre centimeter stora bitar och servera med cous cousen. Garnera med pinjenötter.