Ärtsoppa med fläskbog & salsiccia - Scan
Ärtsoppa med fläskbog & salsiccia

Ärtsoppa med fläskbog & salsiccia

Upptäck vårt smakrika recept på klassisk ärtsoppa med fläskbog och salsiccia - perfekt till vardag och fest! Serveras med pannkakor till efterrätt för en komplett svensk måltid.

För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g gula ärtor
  • 2 liter vatten
  • 500 g Scan picnicbog, i bitar
  • 1 paket Scan smal salsiccia
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 morot, skivad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk mejram
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 msk skånsk senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Salt efter smak
Gör så här Skölj ärtorna i kallt vatten. Lägg dem i en stor skål med 2 liter vatten och låt stå i minst 8 timmar (helst över natten). Häll av blötläggningsvattnet och skölj ärtorna igen. Lägg dem i en stor kastrull tillsammans med 1,2 liter nytt vatten. Tillsätt picnicbog, lök, morot, lagerblad, timjan, mejram och vitpeppar. Koka upp och skumma av eventuellt skum från ytan. Låt sjuda under lock på låg värme i ca 1,5 - 2 timmar. Lyft ur köttet och skiva upp det i lämpliga bitar vid sidan. Vispa soppan så ärtorna krossas och lyft ur ärtskalen. Smaka av soppan med senap, salt och vinäger. Stek korven och dela dom på mitten.