Asiatisk bowl med sesamglaserade köttbullar - Scan
Asiatisk bowl med sesamglaserade köttbullar

Asiatisk bowl med sesamglaserade köttbullar

Upptäck en smakrik asiatisk bowl med sesamglaserade köttbullar, fluffigt ris och fräscha grönsaker - ett enkelt och gott recept som imponerar varje gång!

För 4 personer
Ingredienser
  • 400 g Mamma Scans köttbullar
  • 2 vitlöksklyftor - rivna
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,5 dl ljus japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk honung
  • 3 msk ketchup
  • 2 tsk sesamfrön
  • 100 g strimlad rödkål
  • Olja till stekning
  • 3 msk ljus japansk soja
  • 1-2 tsk honung

Mangosalsa

  • 100 g tärnad mango (går bra med frusen)
  • 1 gurka - fint tärnad
  • 2 st salldslökar - skivade
  • 1 lime-zest o juice
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka koriander
  • Salt och chiliflakes

Till servering

  • 4 portioner basmatiris
  • Strimlad morot
  • Sesamfrön
  • Nori
  • Srirachamajo
Gör så här Stek köttbullarna - ta upp ur stekpannan och koka ihop en glace av vitlök, ingefära, sesamolja, soja, risvinäger, honung o sesamfrön. Lägg i köttbullarna och puttra på låg värme tills glacen blivit riktigt tjock o klibbig o helt fastnat på köttbullarna.

Fräs på rödkålen - när den fått färg tillsätts soja och honung.

Blanda gurka, mango och salladslök - dressa med lime, ingefära, olja och salt samt chili och vänd ner grovt hackad koriander.

Servera i skålar med ris och toppa med sesamfrön, morot, nori och srirachamajo.