Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Asiatisk bowl med sesamglaserade köttbullar
Upptäck en smakrik asiatisk bowl med sesamglaserade köttbullar, fluffigt ris och fräscha grönsaker - ett enkelt och gott recept som imponerar varje gång!
- 400 g Mamma Scans köttbullar
- 2 vitlöksklyftor - rivna
- 2 tsk riven ingefära
- 1 tsk sesamolja
- 0,5 dl ljus japansk soja
- 2 msk risvinäger
- 2 msk honung
- 3 msk ketchup
- 2 tsk sesamfrön
- 100 g strimlad rödkål
- Olja till stekning
- 3 msk ljus japansk soja
- 1-2 tsk honung
Mangosalsa
- 100 g tärnad mango (går bra med frusen)
- 1 gurka - fint tärnad
- 2 st salldslökar - skivade
- 1 lime-zest o juice
- 1 tsk riven ingefära
- 2 msk olivolja
- 1 kruka koriander
- Salt och chiliflakes
Till servering
- 4 portioner basmatiris
- Strimlad morot
- Sesamfrön
- Nori
- Srirachamajo
Fräs på rödkålen - när den fått färg tillsätts soja och honung.
Blanda gurka, mango och salladslök - dressa med lime, ingefära, olja och salt samt chili och vänd ner grovt hackad koriander.
Servera i skålar med ris och toppa med sesamfrön, morot, nori och srirachamajo.