Loaded bakpotatis med ost & korv - Scan
Loaded bakpotatis med ost & korv

Loaded bakpotatis med ost & korv

Upptäck det ultimata comfort food-receptet! Loaded bakpotatis med ost & korv - krämigt, smakrikt och enkelt att laga. Perfekt till middag eller helgmys!

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 stora bakpotatisar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • 200 g smakrik ost (t.ex. cheddar, Västerbottensost eller Gruyère), riven
  • 2 dl crème fraîche eller gräddfil
  • 2 msk smör
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk chilliflakes
  • 2 msk persilja
  • Salt & peppar

Topping

  • 240 g Scan smal Salsiccia
  • 2 salladslökar, skivade
  • 1 dl rostad lök
  • ½ dl gräslök

Parmesanmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 50 g finriven parmesan
Gör så här Värm ugnen till 225°C. Skrubba potatisarna och torka av dem. Gnid in dem med olja och strö över salt. Lägg dem direkt på ugnsgallret eller en plåt med bakplåtspapper. Baka i 60-75 minuter, tills de är helt mjuka inuti (testa med en sticka). När potatisarna är klara, låt dem svalna något.

Skär ett snitt på längden och gröp ur det mesta av innanmätet i en skål. Blanda det med smör, crème fraîche, ost, dijonsenap, chiliflakes, persilja, salt & peppar. Lägg tillbaka fyllningen i potatisskalen och toppa med extra ost. Sätt in i ugnen i 5-10 minuter tills osten smält och blivit gyllene.
Toppa med stekt korv, salladslök och rostad lök. Ringla över parmesanmajonnäs och garnera med gräslök.