Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Loaded bakpotatis med ost & korv
Upptäck det ultimata comfort food-receptet! Loaded bakpotatis med ost & korv - krämigt, smakrikt och enkelt att laga. Perfekt till middag eller helgmys!
- 4 stora bakpotatisar
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk salt
Fyllning
- 200 g smakrik ost (t.ex. cheddar, Västerbottensost eller Gruyère), riven
- 2 dl crème fraîche eller gräddfil
- 2 msk smör
- 2 tsk dijonsenap
- 1 tsk chilliflakes
- 2 msk persilja
- Salt & peppar
Topping
- 240 g Scan smal Salsiccia
- 2 salladslökar, skivade
- 1 dl rostad lök
- ½ dl gräslök
Parmesanmajonnäs
- 2 dl majonnäs
- 50 g finriven parmesan
Skär ett snitt på längden och gröp ur det mesta av innanmätet i en skål. Blanda det med smör, crème fraîche, ost, dijonsenap, chiliflakes, persilja, salt & peppar. Lägg tillbaka fyllningen i potatisskalen och toppa med extra ost. Sätt in i ugnen i 5-10 minuter tills osten smält och blivit gyllene.
Toppa med stekt korv, salladslök och rostad lök. Ringla över parmesanmajonnäs och garnera med gräslök.