Misoramen med nudlar och kryddigt fläskkött - Scan
Misoramen med nudlar och kryddigt fläskkött

Misoramen med nudlar och kryddigt fläskkött

Smakrik misoramen med nudlar och kryddigt fläskkött - en umamibomb du inte vill missa! Perfekt för vardag eller fest. Enkelt recept med autentisk japansk känsla.

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 Scan fläskfilé
  • 1 tsk rökt paprika
  • 1 tsk lökpulver
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk chili
  • 1 tsk salt
  • 4 pkt snabbnudlar med grönsakssmak
  • 8 dl vatten
  • 3 msk misopasta
  • 2 vitlöksklyftor - rivna
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk krispig chiliolja

Till servering

  • 2 dl sojabönor
  • 3 salladslökar - skivade
  • 1 stånd Broccoli - kokt
  • Färsk chili
  • Lime
  • Mynta
Gör så här Sätt ugnen på 130 grader. Blanda kryddorna och rulla fläskfilén i blandningen. Stek köttet runt om och kör sedan färdigt i ugnen i ca 30 minuter till en innertemperatur på 65 grader. Ta ut köttet och låt det vila under folie - skär upp i skivor precis innan servering.

Koka upp vattnet och tillsätt kryddpåsarna, miso, vitlök och ingefära samt chiliolja. Lägg i nudlarna och koka enligt anvisning.
Lägg upp buljong o nudlar i skålar - toppa med grönsaker och det skivade köttet.