Labneh på Pinsa med kryddig lammfärs - Scan
Labneh på Pinsa med kryddig lammfärs

Labneh på Pinsa med kryddig lammfärs

Upptäck en smakrik fusion med krämig labneh på frasig pinza, toppad med kryddig lammfärs, rostad aubergine och len fetaostkräm. Perfekt för en lyxig middag eller som del av en påskbuffé!

För 4 personer
Ingredienser
  • 2 färdiga pinzabröd
  • 2 dl labneh /yoghurt
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk sumak eller paprikapulver

Kryddig lammfärs

  • 400 g Scan lammfärs
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk chiliflakes
  • Salt & peppar
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ dl vatten

Fetaoströra

  • 1 aubergine, tärnad
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 100 g fetaost
  • 1 dl yoghurt
  • ½ citron, saften
  • 1 msk olivolja

Syrlig löksallad

  • 1 rödlök, tunt skivad
  • ½ citron, saften
  • ½ tsk sumak
  • 1 näve persilja, hackad
  • Salt
Gör så här Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlöken i 30 sekunder. Lägg i lammfärsen och bryn den ordentligt. Tillsätt spiskummin, paprikapulver, kanel, chiliflakes, salt & peppar. Rör i tomatpuré och vatten och låt puttra i 5 minuter tills färsen är saftig men inte för blöt.

Lägg rödlöksskivorna i en skål och pressa över citronjuice. Tillsätt sumak, hackad persilja och lite salt. Massera löken lätt och låt stå i 5 minuter.

Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek auberginetärningarna på medelhög värme tills de blir mjuka och gyllene, ca 5-7 minuter. Salta och ställ åt sidan. Mixa fetaost, aubergine, yoghurt, citron, olivolja och smaka av med salt.

Sätt ugnen på 200°C och värm pinsan i några minuter tills den blir lätt krispig. Bred ut labneh och färsen på brödet och strö över lite olivolja & sumak. Toppa med löksallad.