Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Labneh på Pinsa med kryddig lammfärs
Upptäck en smakrik fusion med krämig labneh på frasig pinza, toppad med kryddig lammfärs, rostad aubergine och len fetaostkräm. Perfekt för en lyxig middag eller som del av en påskbuffé!
- 2 färdiga pinzabröd
- 2 dl labneh /yoghurt
- 1 msk olivolja
- ½ tsk sumak eller paprikapulver
Kryddig lammfärs
- 400 g Scan lammfärs
- 1 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- ½ tsk kanel
- ½ tsk chiliflakes
- Salt & peppar
- 1 msk tomatpuré
- ½ dl vatten
Fetaoströra
- 1 aubergine, tärnad
- 1 msk olivolja
- ½ tsk salt
- 100 g fetaost
- 1 dl yoghurt
- ½ citron, saften
- 1 msk olivolja
Syrlig löksallad
- 1 rödlök, tunt skivad
- ½ citron, saften
- ½ tsk sumak
- 1 näve persilja, hackad
- Salt
Lägg rödlöksskivorna i en skål och pressa över citronjuice. Tillsätt sumak, hackad persilja och lite salt. Massera löken lätt och låt stå i 5 minuter.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek auberginetärningarna på medelhög värme tills de blir mjuka och gyllene, ca 5-7 minuter. Salta och ställ åt sidan. Mixa fetaost, aubergine, yoghurt, citron, olivolja och smaka av med salt.
Sätt ugnen på 200°C och värm pinsan i några minuter tills den blir lätt krispig. Bred ut labneh och färsen på brödet och strö över lite olivolja & sumak. Toppa med löksallad.