Grillspett på Fläskkarré Tandoori Style

Grillspett på Fläskkarré Tandoori Style

Upptäck det perfekta receptet på saftiga grillspett med fläskkarré i smakrik Tandoori-marinad! Enkel att laga, full av kryddig hetta och grillad till perfektion.

För 4 personer
Ingredienser
  • 800 g Scan fläskkarré, tunt skivad
  • 1 dl yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk tandoorikrydda
  • Saft från 1 citron

Sås

  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 röd lök, finhackad
  • 5 cm ingefära finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tomater, hackade
  • 1 grön chili, finhackad (kan justeras efter önskad hetta)
  • 2 msk Garam masala
  • 3 dl kokosgrädde
  • 250 g bladspenat eller fryst spenat
  • Saft från 2 lime
  • 50 g smör (till sautering)
  • 50 g smör (till avslutning)

Tillbehör

  • Färsk koriander, grovhackad
  • Basmatiris eller Naanbröd
  • 1 dl yoghurt
  • Gröna chiliringar
Gör så här I en stor skål, blanda yoghurt, finhackad vitlök, tandoorikrydda och citronjuice. Lägg i de tunna skivorna av fläskkarré och vänd runt så att köttet täcks ordentligt av marinaden. Låt marinera i minst 30 minuter, gärna längre för djupare smak.

Trä de marinerade fläskkarréskivorna på grillspett. Grilla spetten på grillen eller i ugnen under hög värme tills köttet är genomstekt och har en fin grillyta, cirka 10-15 minuter. Vänd spetten regelbundet för jämn tillagning.

Smält 50 g smör i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt den hackade gula löken, rödlöken, ingefäran, vitlöken och den gröna chilin. Fräs tills grönsakerna är mjuka och doftar gott. Lägg i de hackade tomaterna och indisk currykrydda eller garam masala. Stek ytterligare någon minut för att få fram kryddornas smak. Häll i kokosgrädden och låt såsen sjuda på låg värme i cirka 30 minuter. Tillsätt hackad spenat och låt den sjunka ner i såsen. Smaka av med salt och limejuice. Tillsätt de sista 50 g smör för extra fyllighet och låt det smälta in i såsen.

Servera grillspetten med såsen tillsammans med ångat basmatiris eller nybakat naanbröd.
Toppa med färsk koriander, en klick yoghurt och några skivor grön chili för extra hetta och färg.