Enkel gnocchipanna med knaperstekt falukorv och parmesancreme

Enkel gnocchipanna med knaperstekt falukorv och parmesancreme

Upptäck en krämig och smakrik vardagsrätt med gnocchi och knaperstekt falukorv, spenat och en ljuvlig parmesancrème. Snabb, enkel och mättande som hela familjen kommer att älska!

För 4 personer
Ingredienser
  • 300 g gnocchi
  • 1 Deli falukorv (550 g)
  • Smör till stekning
  • 1 liten gul lök - finhackad
  • 2 pak choi (kan ersättas med annan kål) - strimalad
  • 2 vitlöksklyftor - riven
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 tsk torkad oregano

Parmesancreme

  • 2 dl cremefraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1,5 dl finriven parmesan
  • Salt och peppar

Till servering

  • Hackad persilja
  • Extra parmesan
Gör så här Koka gnocchin någon minut kortare anvisning och låt rinn av. Tärna falukorven i ca 1,5x1,5 cm tärningar. Stek korven i smör tills den fått ordentligt med färg och är knaprig. Tillsätt gnocchin och fräs runt tills även den fått lite färg. Tillsätt lök, vitlök, pak choi och kryddor och låt fräsa ett par minuter till - om du har en liten stekpanna kan det vara bättre att steka allt i omgångar och sedan fräsa på ihop några minuter.

Blanda cremefraiche med majo och parmesan - smaka av med salt och peppar.
Riv parmesan över pastan o toppa med riktigt med hackad persilja.