Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Bahn me korv med krämig morotsallad, picklad gurka och gochujangsås
Upptäck det ultimata receptet på Banh Mi med korv! Saftig korv i baguette toppad med krämig morotsallad, picklad gurka, gochujangsås, koriander och rostad lök. Perfekt för streetfood-älskare!
- 1 baguett gärna Lantbaguett eller brioche korvbröd
- 8 kryddiga korvar tex Scan chorizo eller Scan salsiccia
- Smör till stekning
Krämig morotssallad
- 2 morötter
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk majonnäs
- 2 msk cremé fraiché
Picklad gurka
- ½ gurka
- 2 msk ättika
- 4 msk strösocker
- 3 msk vatten
- 1 chili
Tillbehör
- Sallad
- Rostad lök
- Shirrachasås
- Chilisesamfrön eller sesamfrön
Skiva gurkan tunt gärna på en mandolin. Blanda ättika, socker och vatten. Rör tills sockret smält. Hacka chilin och blanda i lagen. Lägg i gurkan.
Snitta och stek korvarna i lite smör.
Bred gochujangsås på bröden. Lägg i sallad, morotssalladen, korven och picklad gurka i bröden. Strö på rostad lök och ringla på srirrachasås. Strö på sesamfrön.