Kärleksbiff med rödbetssmör, smashed potato med chevré och basilika

Kärleksbiff med rödbetssmör, smashed potato med chevré och basilika

Överraska på Alla hjärtans dag med en romantisk middag! Ryggbiff med hjärtformat rödbetssmör, krispig smashed potato med chèvre och basilika - en smakupplevelse full av kärlek.

För 4 personer
Ingredienser
  • 700 g Scan ryggbiff
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar

Rödbetssmör

  • 1 liten rödbeta, kokt, mjuk
  • 150 g smör, mjukt
  • 4 kvistar basilika
  • flingsalt

Smached Potato

  • 800 g potatis, mjölig
  • 1/2 dl olivolja
  • rödbetssmöret som blev över
  • flingsalt
  • 100 g chevré
  • 1-2 msk flytande honung
Gör så här Mixa rödbetan och tillsätt smöret, mixa ihop. Lägg i basilika och flingsalt, mixa hastigt. Lägg smöret mellan två bakplåtspapper och kavla ut det tills det är 1 cm tjockt.
Sätt in smöret i frysen. Värm en hjärtformad pepparkaksform med varmt vatten och tryck ut hjärtan. Lägg in hjärtana i kylen och spar smöret som blir över.

Koka potatisen i saltat vatten i 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisarna i en ugnsfast form och platta till dem med baksidan av en gaffel. Fördela oljan och rödbetssmöret över potatisarna. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter. Smula ner och strö över chevréosten, ringla över honungen.

Dela upp biffen i fyra skivor. Stek biffarna på båda sidor ett par minuter till önskad innertemperatur. Medium 56-58 grader. Salta och peppra. Lägg på rödbetssmör och servera med potatisen och garnera med basilika.

Tips! Servera med kokta sockerärter, ärtskott och rödbetsgroddar.