Nattstekt karré i succésås med rostad potatis

Nattstekt karré i succésås med rostad potatis

Njut av vår smakrika rätt serverad med perfekt rostad potatis. En himmelsk kombination av mör kött och krispig potatis som imponerar på smaklökarna.

För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g hel Scan Fläskkarré
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk pepparmix (eller svartpeppar)
  • 1 gul lök - hackad
  • 3 klyftor vitlök - finhackade
  • 2,5 dl äpplemust
  • 1 msk ljus soja
  • 1,5 dl smoky BBQ sås
  • 3 dl vatten
  • 3 dl grädde - till såsen

Snabb pressgurka/morot

  • 1 gurka - tunt skivad
  • 2 stor morot - tunt skivad
  • 2 msk ättika
  • 0,5 dl socker
  • 1 dl vatten

Rostad potatis

  • 1 kg tvättad och klyftad potatis
  • 2 klyftor vitlök - rivna
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0,5 dl olivolja
  • Salt och peppar
Gör så här Sätt ugnen på 100 grader. Salt och peppra köttet runt om och lägg i en stekgryta med lock (alt en ugnsform som kan täckas med ugnsfolie). Lägg på lök och vitlök och slå över, äppelmust, soja, BBQ-sås och vatten. Ställ in i ugnen och låt tillagas ca 6 timmar.

Koka upp ättika, socker och vatten - slå över den tunt skivade gurkan och moroten - ställ svalt med en skål eller liknade ovanpå som trycker ner alla grönsaker i lagen.

Ta ut köttet och höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Lägg ut den klyftade potatisen på en plåt och blanda runt med olja, riven vitlök, timjan, salt och peppar. Rosta i ugnen till fin färg - ca 20 minuter.

Häll skyn från köttet i en kastrull, slå på grädden och koka upp. Smaka av med extra soja, salt och peppar - red ev. av med lite majsstärkelse.

Sätt in köttet några minuter på grilleffekt utan lock för att få lite yta. Skiva köttet och servera med krispig potatis, fräscha grönsaker och den magiska såsen!