Falukorv på plåt med potatis, rotfrukter och senapsmajo

Falukorv på plåt med potatis, rotfrukter och senapsmajo

Upptäck enkel och god vardagsmat med vår falukorv på plåt! Tillsammans med potatis, rotfrukter, purjolök och en krämig senapsmajo får du en smakrik och lättlagad middag för hela familjen.

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 Scan Deli falukorv
  • 4 potatisar
  • 1 kålrot
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 dl riven ost, riven mozzarella
  • 0,5 dl olivolja eller neutral matolja
  • Salt

Senapsmajo

  • 1 dl senap
  • 1 dl majonnäs
Gör så här Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen, kålroten och morötterna i tärningar. Skär purjolöken i 1 cm breda ringar. Skär skåror i falukorven.
Lägg potatis och rotfruktstärningarna på en plåt. Ringla över oljan och sätt in i ugnen 15-20 minuter. Vänd ner purjolöken och lägg på falukorven. Strö över osten på falukorven och sätt in i ugnen ytterligare 15-20 minuter.
Strö över lite salt på rotfrukterna.

Blanda senap och majonnäs till en kräm och servera till.

Tips!
Strö över hackad persilja.