Popcorn pork med kokosris, ångad pak choi och kladdig sås

Popcorn pork med kokosris, ångad pak choi och kladdig sås

Smakrik Popcorn pork med krispig yta, serverad med doftande kokosris, ångad pak choi och en kladdigt god sås. En perfekt balans av hetta och sötma. Snabbt, enkelt och oemotståndligt gott!

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 kg Scan fläskkarré, skuren i mindre bitar
  • 3 dl filmjölk
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 3 msk gari-juice (spad från sushi-ingefära) + gari (sushi-ingefära)
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk bakpulver
  • 1 msk five-spice-krydda
  • 1 msk chiliflakes
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk vitpeppar
  • 1 tsk MSG
  • 5 dl matolja för fritering

Ris

  • 3 dl jasminris
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten

Sås

  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 5 cm ingefära, riven
  • 1 dl honung
  • 1 msk ketchup
  • 1 dl sojasås
  • 3 msk hoisinsås
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk crispy chili
  • 1 msk sesamfrön
  • 4 st pak choi, delade på längden
  • Salladslök, finskuren
Gör så här Skär fläskkarrén i mindre bitar. Blanda filmjölken med finhackad vitlök och gari-juicen i en skål. Lägg i fläskbitarna och låt marinera i minst 30 minuter.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, five-spice, chiliflakes, vitlökspulver, vitpeppar och MSG i en annan skål.

Värm oljan i en wokpanna eller kastrull tills den är het (cirka 180°C). Ta upp fläskbitarna ur filmjölken och doppa dem i mjölblandningen, se till att de täcks ordentligt. Fritera fläskbitarna i omgångar tills de är gyllenbruna och krispiga, cirka 3-4 minuter per omgång. Låt dem rinna av på hushållspapper.

Skölj jasminriset i kallt vatten tills vattnet är klart. Lägg riset i en kastrull tillsammans med kokosmjölk och vatten. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda under lock i cirka 15 minuter.

Placera pak choi i en bambukorg eller ångkokare och ånga över kokande vatten i cirka 5min.

Värm sesamoljan i en liten kastrull. Tillsätt vitlök och ingefära och fräs tills de är mjuka och doftande. Tillsätt honung, ketchup, sojasås, hoisinsås, crispy chili och sesamfrön. Låt sjuda på låg värme i 5 minuter tills såsen tjocknar något.

Lägg upp kokosriset på tallrikar, toppa med de friterade fläskbitarna.
Lägg till ångad pak choi på sidan.
Ringla över den asiatiska såsen och garnera med finskuren salladslök och extra sesamfrön.