Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Popcorn pork med kokosris, ångad pak choi och kladdig sås
Smakrik Popcorn pork med krispig yta, serverad med doftande kokosris, ångad pak choi och en kladdigt god sås. En perfekt balans av hetta och sötma. Snabbt, enkelt och oemotståndligt gott!
- 1 kg Scan fläskkarré, skuren i mindre bitar
- 3 dl filmjölk
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 3 msk gari-juice (spad från sushi-ingefära) + gari (sushi-ingefära)
- 3 dl vetemjöl
- 3 msk bakpulver
- 1 msk five-spice-krydda
- 1 msk chiliflakes
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk vitpeppar
- 1 tsk MSG
- 5 dl matolja för fritering
Ris
- 3 dl jasminris
- 3 dl kokosmjölk
- 2 dl vatten
Sås
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 5 cm ingefära, riven
- 1 dl honung
- 1 msk ketchup
- 1 dl sojasås
- 3 msk hoisinsås
- 1 msk sesamolja
- 1 msk crispy chili
- 1 msk sesamfrön
- 4 st pak choi, delade på längden
- Salladslök, finskuren
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, five-spice, chiliflakes, vitlökspulver, vitpeppar och MSG i en annan skål.
Värm oljan i en wokpanna eller kastrull tills den är het (cirka 180°C). Ta upp fläskbitarna ur filmjölken och doppa dem i mjölblandningen, se till att de täcks ordentligt. Fritera fläskbitarna i omgångar tills de är gyllenbruna och krispiga, cirka 3-4 minuter per omgång. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Skölj jasminriset i kallt vatten tills vattnet är klart. Lägg riset i en kastrull tillsammans med kokosmjölk och vatten. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda under lock i cirka 15 minuter.
Placera pak choi i en bambukorg eller ångkokare och ånga över kokande vatten i cirka 5min.
Värm sesamoljan i en liten kastrull. Tillsätt vitlök och ingefära och fräs tills de är mjuka och doftande. Tillsätt honung, ketchup, sojasås, hoisinsås, crispy chili och sesamfrön. Låt sjuda på låg värme i 5 minuter tills såsen tjocknar något.
Lägg upp kokosriset på tallrikar, toppa med de friterade fläskbitarna.
Lägg till ångad pak choi på sidan.
Ringla över den asiatiska såsen och garnera med finskuren salladslök och extra sesamfrön.