Öppen lasagne med salsicciaragu, mozzarella och rucola

Öppen lasagne med salsicciaragu, mozzarella och rucola

En smakrik rätt fylld med italiensk passion. Krämig mozzarella, fräsch rucola och perfekt balanserade smaker gör detta till en riktig favorit. Perfekt för middagsbjudningar eller en lyxig vardagsmiddag!

För 4 personer
Ingredienser
  • 400 g färs från Scan salsicciakorv
  • 2 schalottenlökar
  • 1 fänkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 12 cocktailtomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl cremefraiche
  • 1 knippe basilika
  • salt
  • 8 färska lasagneplattor
  • 4 små mozzarella
  • 1 ask rucola
  • Olivolja
Gör så här Skiva lök, fänkål och vitlök tunt - fräs på i olivolja på låg värme tills allt är genomskinligt.
Tillsätt färsen och fräs på tills den är tillagad, tillsätt tomaterna (kluvna) och fräs på ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpuré, grädde, cremefraiche o lite chili - låt koka ihop och tillsätt hackad basilika precis i slutet.
Koka upp saltat vatten och blanchera lasagneplattorna - lägg upp ragun i plattorna som viks dubbelt o läggs på varandra med fyllning. Toppa med mozzarella och rucola och ringla över lite olivolja.