Italiensk gratinerad fläskfilé med risoni och spenatsallad

Italiensk gratinerad fläskfilé med risoni och spenatsallad

Upptäck smaken av Italien med vår saftiga gratinerade fläskfilé, perfekt tillagad och serverad med krämig risoni och en fräsch spenatsallad.

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 Scan fläskfilé
  • 1 zucchini
  • Salt, peppar och smör till stekning
  • 300 g cocktailtomater
  • 1 schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök - rivna
  • 1 kruka basilika - strimlad
  • 2,5 dl grädde
  • Salt och peppar
  • 250 g mozzarella
  • 1 dl riven parmesan
  • 4 portioner risoni

Sallad

  • Spenat
  • Tomater
  • Rödlök
  • Salt och peppar
  • Balsamvinäger
  • olivolja
Gör så här Sätt ugnen på 200 grader. Putsa bort ev. senor på fläskfilén, skiva i ca 2 cm sticka skivor. Skiva även zucchinin i lika tjocka skivor. Salta och peppra köttet och zucchinin ordentligt och stek seden till fin färg. Lägg skivorna i en ugnssäker form. Klyv tomaterna, skiva löken och lägg ovanpå. Blanda vitlök och basilika med grädden och slå över köttet. Salta och peppra ordentligt och riv över mozzarellan och strö över parmesanen sist. Tillaga i ugnen i ca 20 min.
Koka risonin enligt anvisning och gör en enkel sallad på tomat, spenat och tunt skivad rödlök till.