Köttbullar i röd currysås

Köttbullar i röd currysås

Köttbullar i krämig röd currysås, fylld med spännande smaker från grönsaker och knapriga cashewnötter. Perfekt för dig som söker en asiatisk twist på en klassisk favorit.

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 frp Mamma Scans köttbullar
  • Smör till stekning
  • 0,5 gul lök
  • 500 g frysta wokgrönsaker
  • 1,5 msk röd curryspaste (mild)
  • 0,5 umamibuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk honung
  • 2 msk ljus soja

Till servering

  • 4 portioner äggnudlar
  • 2 dl cashewnötter
  • Färsk koriander
Gör så här Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna gyllne, tillsätt skivad lök och wokgrönsaker och stek tills allt fått fin färg. Tillsätt currypaste som får steka med lite innan buljong, vatten och matlagningsgrädde tillsätts. Låt puttra ihop och smaka av med soja och honung.
Koka nudlar och servera med cashewnötter och koriander.