Ost- och julskinkepaj toppad med krispig sallad

Ost- och julskinkepaj toppad med krispig sallad

Njut av en krämig och riktigt god ost- och skinkpaj, fylld med smakrika rester från julen. Toppas med en fräsch sallad på kål och citrus för en perfekt balans.

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 frp. pajdeg eller gör din egen
  • 400 g strimlad Scan julskinka
  • 200 g fryst sparris
  • 250 g riven lagrad ost
  • 6 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • Salt och peppar

Sallad

  • 0,5 litet rödkålshuvud - tunt strimlat
  • 5 blad svartkål - fint strimlat
  • 1 morot - fint strimlad
  • 1 dl finhackad cornichons eller smörgåsgurka
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 knippe gräslök
  • 0,5 apelsin - skalad o tunt skivad
Gör så här Sätt ugnen på 210 grader. Tryck ut pajdegen i en form, Lägg ut ost, skinka och sparris i formen. Blanda mjölk, ägg samt salt och peppar och häll över. Grädda pajen i ca 40 min tills den stannat helt och fått fin färg.
Blanda samman salladen och toppa pajen med - servera!