Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Ost- och julskinkepaj toppad med krispig sallad
Njut av en krämig och riktigt god ost- och skinkpaj, fylld med smakrika rester från julen. Toppas med en fräsch sallad på kål och citrus för en perfekt balans.
- 1 frp. pajdeg eller gör din egen
- 400 g strimlad Scan julskinka
- 200 g fryst sparris
- 250 g riven lagrad ost
- 6 ägg
- 1,5 dl mjölk
- Salt och peppar
Sallad
- 0,5 litet rödkålshuvud - tunt strimlat
- 5 blad svartkål - fint strimlat
- 1 morot - fint strimlad
- 1 dl finhackad cornichons eller smörgåsgurka
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 knippe gräslök
- 0,5 apelsin - skalad o tunt skivad
Blanda samman salladen och toppa pajen med - servera!