Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Fluffiga pizzabullar med julskinka
Ta vara på julens rester med dessa fluffiga pizzabullar! Perfekt för mellanmålet eller picknicken - fyllda med smakrik julskinka, rökt paprika och lagrad ost. Svinnsmart, enkelt och otroligt gott. En höjdare för både stora och små!
- 50 g jäst
- 4 dl ljummet vatten
- 4 dl ljummen mjölk
- 1,5 tsk salt
- 0,7 dl olivolja
- 12 dl vetemjöl
- 5 dl fullkornsmjöl
Tomatsås
- 3 dl passerade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 vitlöksklyfta - riven
- 1 msk torkad oregano
- Salt och peppar
Fyllning
- 500 g strimlad julskinka
- 500 g riven julost (gärna lagrad)
- 1 msk rökt paprikapulver
Sätt ugnen på 210 grader. Rör ihop tomatsåsen och ge ett uppkok, låt svalna. Dela degen i två bitar som kavlas ut till två rektanglar. Bred ut tomatsås på degen och toppa sedan med skinka och ost. Strö över rökt paprikapulver. Rulla ihop degen och skär sedan rullen i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg ut på plåtar och låt jäsa ca 30 minuter innan de penslas med uppvispat ägg och grädda i ca 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.