Fluffiga pizzabullar med julskinka

Fluffiga pizzabullar med julskinka

Ta vara på julens rester med dessa fluffiga pizzabullar! Perfekt för mellanmålet eller picknicken - fyllda med smakrik julskinka, rökt paprika och lagrad ost. Svinnsmart, enkelt och otroligt gott. En höjdare för både stora och små!

För 4 personer
Ingredienser
  • 50 g jäst
  • 4 dl ljummet vatten
  • 4 dl ljummen mjölk
  • 1,5 tsk salt
  • 0,7 dl olivolja
  • 12 dl vetemjöl
  • 5 dl fullkornsmjöl

Tomatsås

  • 3 dl passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta - riven
  • 1 msk torkad oregano
  • Salt och peppar

Fyllning

  • 500 g strimlad julskinka
  • 500 g riven julost (gärna lagrad)
  • 1 msk rökt paprikapulver
Gör så här Smula jästen och rör ut i vattnet, tillsätt salt, olivolja och sedan mjölet lite i taget - arbeta ca 5 minuter i assistent eller 10 min för hand till en smidig deg. Låt jästa ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 210 grader. Rör ihop tomatsåsen och ge ett uppkok, låt svalna. Dela degen i två bitar som kavlas ut till två rektanglar. Bred ut tomatsås på degen och toppa sedan med skinka och ost. Strö över rökt paprikapulver. Rulla ihop degen och skär sedan rullen i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg ut på plåtar och låt jäsa ca 30 minuter innan de penslas med uppvispat ägg och grädda i ca 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.