Griljera julskinka

Griljera julskinka

Här är två lyxiga varianter för att griljera julskinka. Båda varianterna ger en fantastisk twist på den klassiska griljeringen och passar perfekt för att förhöja julens festmåltid!

För 4 personer
Ingredienser

Julens lyxigaste griljering

  • 1 st Scan Gourmet julskinka
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 msk grov senap
  • 1 msk vanlig svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk mörk sirap
  • Zest från 1 apelsin
  • 1 äggula
  • 1 dl ströbröd
  • Smör för pensling

Pepparkaksgriljering

  • 1 st Scan julskinka mini
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 äggula
  • 2 msk grov senap (skånsk)
  • 6 st pepparkakor
Gör så här Sätt ugnen på 225°C. Förbered skinkan. Skär bort svålen på skinkan och lämna kvar ett tunt lager fett. Torka av ytan och pudra över majsstärkelse.

Julens lyxigaste griljering:
Blanda griljeringen i en skål, blanda de tre sorters senap (grov, vanlig och dijon), mörk sirap, apelsinzest och äggula. Vispa ihop tills det blir en jämn smet. Pensla griljeringen jämnt över hela skinkan. Strö över ströbröd jämnt över den penslade ytan.

Pepparkaksgriljering:
Mixa pepparkakan slätt (så det blir till ströbröd). Blanda äggula och senap. Pudra skinkan med majsstärkelse, sedan penslar du på senapsblandningen och sist toppar med pepparkakan. Den salta skinkan, med den starka senapen och söta pepparkakan skapar en perfekt kombo.

Lägg skinkan på en ugnsplåt med bakplåtspapper och griljera i ugnen i cirka 15-20 minuter tills skinkan har fått en gyllenbrun och krispig yta. Låt skinkan svalna något innan den skärs upp och serveras.