Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Griljera julskinka
Här är två lyxiga varianter för att griljera julskinka. Båda varianterna ger en fantastisk twist på den klassiska griljeringen och passar perfekt för att förhöja julens festmåltid!
Julens lyxigaste griljering
- 1 st Scan Gourmet julskinka
- 2 msk majsstärkelse
- 1 msk grov senap
- 1 msk vanlig svensk senap
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk mörk sirap
- Zest från 1 apelsin
- 1 äggula
- 1 dl ströbröd
- Smör för pensling
Pepparkaksgriljering
- 1 st Scan julskinka mini
- 2 msk majsstärkelse
- 1 äggula
- 2 msk grov senap (skånsk)
- 6 st pepparkakor
Julens lyxigaste griljering:
Blanda griljeringen i en skål, blanda de tre sorters senap (grov, vanlig och dijon), mörk sirap, apelsinzest och äggula. Vispa ihop tills det blir en jämn smet. Pensla griljeringen jämnt över hela skinkan. Strö över ströbröd jämnt över den penslade ytan.
Pepparkaksgriljering:
Mixa pepparkakan slätt (så det blir till ströbröd). Blanda äggula och senap. Pudra skinkan med majsstärkelse, sedan penslar du på senapsblandningen och sist toppar med pepparkakan. Den salta skinkan, med den starka senapen och söta pepparkakan skapar en perfekt kombo.
Lägg skinkan på en ugnsplåt med bakplåtspapper och griljera i ugnen i cirka 15-20 minuter tills skinkan har fått en gyllenbrun och krispig yta. Låt skinkan svalna något innan den skärs upp och serveras.