Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Världens godaste julköttbullar
Inget julbord är komplett utan köttbullar, och våra julköttbullar tar smakupplevelsen till en ny nivå! Kryddade och tillagade med omsorg för att ge den där perfekta kombinationen av saftighet och smak. Laga dem själv eller låt oss göra jobbet!<BR>
- 500 g Scan nötfärs eller blandfärs
- 1 dl havregryn
- 1 dl grädde
- 4 kokta potatisar, mosade
- 1 gul lök, finriven
- 1 msk soja
- 1 msk sötstark senap
- 2 msk cumberlandssås
- 0,5 tsk mald kryddpeppar
- 0,5 tsk krossad rosépeppar
- 0,5 tsk vitpeppar
- Salt efter smak
- Smör och olja för stekning
Rödbetssallad
- 4 st Kokta rödbetor
- 1 st Grönt syrligt äpple
- 2 msk creme fraiche
- 1 msk Pepparrot
I en stor skål, blanda nötfärs eller blandfärs med de mosade potatisarna. Tillsätt den rivna gula löken, sojan, sötstark senap, cumberlandssås, och de svällda havregrynen med grädde. Krydda med kryddpeppar, rosépeppar, vitpeppar och salt. Blanda allt väl tills du får en jämn smet. Forma små eller medelstora köttbullar av smeten. Placera köttbullarna på en bakplåt med bakplåtspapper. Stek köttbullarna i smör och olja tills de får en fin, gyllenbrun och krispig yta.
Blanda riven rödbeta, tärnat äpple med creme fraiche och smaka av med riven pepparrot.