Världens godaste julköttbullar

Världens godaste julköttbullar

Inget julbord är komplett utan köttbullar, och våra julköttbullar tar smakupplevelsen till en ny nivå! Kryddade och tillagade med omsorg för att ge den där perfekta kombinationen av saftighet och smak. Laga dem själv eller låt oss göra jobbet!<BR>

För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Scan nötfärs eller blandfärs
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl grädde
  • 4 kokta potatisar, mosade
  • 1 gul lök, finriven
  • 1 msk soja
  • 1 msk sötstark senap
  • 2 msk cumberlandssås
  • 0,5 tsk mald kryddpeppar
  • 0,5 tsk krossad rosépeppar
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • Salt efter smak
  • Smör och olja för stekning

Rödbetssallad

  • 4 st Kokta rödbetor
  • 1 st Grönt syrligt äpple
  • 2 msk creme fraiche
  • 1 msk Pepparrot
Gör så här Blanda havregrynen med grädden i en skål och låt stå i cirka 5 minuter så att havregrynen får svälla och bli mjuka.
I en stor skål, blanda nötfärs eller blandfärs med de mosade potatisarna. Tillsätt den rivna gula löken, sojan, sötstark senap, cumberlandssås, och de svällda havregrynen med grädde. Krydda med kryddpeppar, rosépeppar, vitpeppar och salt. Blanda allt väl tills du får en jämn smet. Forma små eller medelstora köttbullar av smeten. Placera köttbullarna på en bakplåt med bakplåtspapper. Stek köttbullarna i smör och olja tills de får en fin, gyllenbrun och krispig yta.

Blanda riven rödbeta, tärnat äpple med creme fraiche och smaka av med riven pepparrot.