Snittar med julskinka, het karamelliserad lök och stiltonost

Snittar med julskinka, het karamelliserad lök och stiltonost

Duka upp till adventsmingel och skapa snittar med färdigskivad julskinka som här toppas med het karamelliserad lök och stiltonost.

För 4 personer
Ingredienser
  • Scan färdigskivad julskinka
  • Mörkt bröd eller vörtbröd

karamelliserad lök

  • 2 gula lökar, tunt skivade
  • 1 msk smör
  • 1 msk socker
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 krm chiliflakes (justera efter önskad hetta)
  • 100 g stiltonost (eller annan blåmögelost)
  • Färsk persilja för dekoration
Gör så här Börja med att karamellisera löken. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt de skivade lökarna. Fräs dem långsamt tills de blir mjuka och gyllenbruna, ca 10-15 minuter. Tillsätt socker, balsamvinäger och chiliflakes och låt allt karamellisera ihop i några minuter.

Skär brödet i önskad storlek till snittarna. Lägg på färdigskivad julskinka och toppa med den heta karamelliserade löken och smula stiltonosten över löken och låt den smälta något. Garnera med färsk persilja för färg och servera genast.