Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Snittar med julskinka, het karamelliserad lök och stiltonost
Duka upp till adventsmingel och skapa snittar med färdigskivad julskinka som här toppas med het karamelliserad lök och stiltonost.
- Scan färdigskivad julskinka
- Mörkt bröd eller vörtbröd
karamelliserad lök
- 2 gula lökar, tunt skivade
- 1 msk smör
- 1 msk socker
- 1 msk balsamvinäger
- 1 krm chiliflakes (justera efter önskad hetta)
- 100 g stiltonost (eller annan blåmögelost)
- Färsk persilja för dekoration
Skär brödet i önskad storlek till snittarna. Lägg på färdigskivad julskinka och toppa med den heta karamelliserade löken och smula stiltonosten över löken och låt den smälta något. Garnera med färsk persilja för färg och servera genast.