Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Snittar med julskinka, lingonchutney och krispigt äpple
Duka upp till adventsmingel och skapa snittar med färdigskivad julskinka som här toppas med härlig lingonchutney och äpple.
- Scan färdigskivad julskinka
- Mörkt bröd eller vörtbröd
- 1 grönt äpple, tunt skivat (gärna Granny Smith)
- 1 msk citronsaft
- Färsk timjan för dekoration
Lingonchutney
- 250 g lingon (färska eller frysta)
- 1 liten gul lök, finhackad
- 1 äpple, skalat och finhackat (gärna ett syrligt äpple)
- 1 dl äppelcidervinäger
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl brunt farinsocker
- 1 tsk färsk ingefära, riven
- 1 kanelstång
- 1 krm kryddnejlika (mald)
- 1 krm kanel (mald)
- 1 krm chiliflakes (justera efter smak)
- 1 nypa salt
- 1 msk smör (för att steka löken)
Skiva äpplet tunt och pressa över citronsaft för att förhindra att det mörknar.
Skär brödet i önskad storlek till snittarna. Lägg på färdigskivad julskinka och toppa med lingonchutney och lägg de krispiga äppelskivorna ovanpå. Strö över lite färsk timjan för extra färg och smak. Servera direkt.
Serveringstips! Lingonchutney passar fantastiskt bra till julskinka, men även till köttbullar, patéer eller som en god sås till olika ostbrickor. Den sötsyrliga smaken med en hint av värmande kryddor ger en härlig kontrast till många julrätter.