Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Prinskorv med äpple/rödkålssallad, saffransstekt potatis och grönkålschips
Njut av en härlig kombination av julens smaker med prinskorv, fräsch rödkålssallad, saffransdoftande stekt potatis och knapriga grönkålschips. En perfekt mix av sött och salt, krispigt och gott!
- 1 pkt Scan Deli prinskorv
äpple/rödkålssallad
- 1 rött äpple
- ¼ litet rödkålshuvud
- 1 knippe persilja
- 150 g vitost (salladsost i lag)
- 1 msk vit balsamico
- 1 msk olivolja
- Salt och peppar
grönkålschips
- 1 knippe grönkål
- 2 msk olivolja
- Salt
saffransstekt potatis
- 0,8 kg fast potatis tunt skivad
- 2 msk smör
- 2 msk olivolja
- 0,5 g saffran
- Salt och peppar
Senapskräm
- 1,5 dl cremefraiche
- 1 msk senap
- 1 nypa salt
Sätt ugnen på 160 grader. Ta bort den tjocka mittnerven på grönkålen, massera in oljan och salt i bladen och lägg ut på en plåt. Rosta kålen i ugnen tills den är helt krispig - ca 20 min.
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret ihop med saffran. Skiva potatisen tunt och blanda runt med saffranssmöret, olja samt salt och peppar - lägg ut på en plåt och rosta i ugnen till fin färg - ca 30 min.
Rör ihop cremefraiche o senap - salta lite. Stek prinskorven till perfekt färg och crisp och servera ihop med, potatis, sallad och senapscreme.