Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Skinkmacka på vörtbröd med grönkål, valnötter och granatäpple
Upplev julens smaker med lätt smörstekt vörtbröd toppat med julskinka, len cheddar- och pepparrotskräm, krispig friterad grönkål, rostade valnötter och rubinröda granatäpplekärnor.
- 4 skivor vörtbröd
- Smör till stekning
- 4-8 skivor julskinka
- Valnötter
- Granatäpplekärnor
Cheddarkräm
- 2 dl naturell färskost
- 1,5 dl finriven lagrad cheddar
- 1 msk riven pepparrot
- 1 nypa salt
- Nymald svartpeppar
Friterad grönkål
- 1 knippe grönkål
- Olja till fritering
- Salt
Rör ihop färskost med cheddar och pepparrot - smaka av med salt och peppar.
Bryn smöret i en panna och stek brödet frasigt på båda sidor. Toppa brödet med cheddarkräm, lägg på julskinka och friterad grönkål. Avsluta med rostade valnötter (rostas lätt i torr stekpanna) samt granatäpplekärnor - servera!