Skinkmacka på vörtbröd med grönkål, valnötter och granatäpple

Skinkmacka på vörtbröd med grönkål, valnötter och granatäpple

Upplev julens smaker med lätt smörstekt vörtbröd toppat med julskinka, len cheddar- och pepparrotskräm, krispig friterad grönkål, rostade valnötter och rubinröda granatäpplekärnor.

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 skivor vörtbröd
  • Smör till stekning
  • 4-8 skivor julskinka
  • Valnötter
  • Granatäpplekärnor

Cheddarkräm

  • 2 dl naturell färskost
  • 1,5 dl finriven lagrad cheddar
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 nypa salt
  • Nymald svartpeppar

Friterad grönkål

  • 1 knippe grönkål
  • Olja till fritering
  • Salt
Gör så här Värm oljan till 180 grader. Skölj grönkålen och ta bort den tjocka stammen och mittnerven. Fritera kålen i oljan några minuter tills den är helt krispig - ta upp och låt rinna av på hushållspapper, salta.

Rör ihop färskost med cheddar och pepparrot - smaka av med salt och peppar.

Bryn smöret i en panna och stek brödet frasigt på båda sidor. Toppa brödet med cheddarkräm, lägg på julskinka och friterad grönkål. Avsluta med rostade valnötter (rostas lätt i torr stekpanna) samt granatäpplekärnor - servera!