Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Piroger med köttfärsås och lagrad ost
Recept 3 med ditt storkok köttfärssås blir härliga piroger.
- 5 dl färdig kall köttfärssås
- ca 400 g färdig utkavlad pajdeg
- 2 dl riven lagrad ost
- 1 uppvispat ägg till pensling
Lägg på ungefär en matsked köttfärs på varje degrundel samt en tsk ost. Fukta kanten med lite vatten på fingret, vik över på mitten och förslut kanten genom att nypa ihop eller trycka med en gaffel.
Lägg pirogerna på en plåt och pensla med det uppvispade ägget. Baka av pirogerna i ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna något innan de serveras med grönsaker.