Piroger med köttfärsås och lagrad ost

Piroger med köttfärsås och lagrad ost

Recept 3 med ditt storkok köttfärssås blir härliga piroger.

För 4 personer
Ingredienser
  • 5 dl färdig kall köttfärssås
  • ca 400 g färdig utkavlad pajdeg
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1 uppvispat ägg till pensling
Gör så här Sätt ugnen på 200 grader. Stansa ut rundlar ur degen ca 10 x 10 cm i diameter. Knåda ihop degen som blir över emellan och kavla ut också.

Lägg på ungefär en matsked köttfärs på varje degrundel samt en tsk ost. Fukta kanten med lite vatten på fingret, vik över på mitten och förslut kanten genom att nypa ihop eller trycka med en gaffel.

Lägg pirogerna på en plåt och pensla med det uppvispade ägget. Baka av pirogerna i ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna något innan de serveras med grönsaker.