Zatarstekta köttbullar i bröd med rostad paprikacreme

Zatarstekta köttbullar i bröd med rostad paprikacreme

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förpackning Mamma Scans köttbullar
  • 25 g smör
  • 1 tsk Zatar krydda
  • 2 msk finhackad persilja

paprikacreme

  • 100g inlagd rostad paprika
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 dl cremefraiche
  • 2 dl majonnäs
  • Salt och peppar

lök/gurksallad

  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 msk citronjuice
  • 1 msk olja
  • 0,5 tsk sesamolja
  • Salt och milda chiliflakes

Till servering

  • Libabröd eller tortillabröd
  • Färsk mynta
  • Citron
Gör så här Smält och bryn på smöret lite - tillsätt zatarkryddan och stek köttbullarna gyllne i det smakrika smöret - avsluta med hackad persilja.

Mixa paprika och vitlök med 1 dl av cremefraichen. Rör ner i en skål med resterande cremefraiche samt majonnäs - smaka av med salt och peppar.

Krossa gurkan lätt med knivens handtag och skär sedan ner i mindre bitar. Dela löken och skiva tunt - skölj i kallt vatten. Blanda runt gurka och lök och hackad persilja med citronjuice, olja, sesamolja samt salt och peppar.

Servera köttbullarna i bröd med salladen och dressingen!