Burrata med knaperstekt bacon- och kantareller på rostat bröd

Burrata med knaperstekt bacon- och kantareller på rostat bröd

Njut av en krämig burrata, perfekt balanserad med knaperstekt bacon och smakrika kantareller. Serverad på krispigt rostat bröd. Perfekt som förrätt eller en lättare huvudrätt - en njutning du inte vill missa!

För 4 personer
Ingredienser
  • 2 pkt Scan bacon
  • 1 l kantareller
  • Smör och salt till stekning
  • 4 st burrata
  • 1 kruka salvia
  • 25 g smör
  • 1 tsk citronzest
  • 1 surdegsbröd
Gör så här Sätt ugnen på 170 grader. Lägg ut baconen på en plåt - stek i ugnen tills de är helt krispiga - ca 20 min.
Ta ut och lägg över på hushållspapper - hacka/smula.

Stek kantarellerna i smör till fin färg - lägg över på en tallrik och smält och bryn 25 g smör. Lägg i salvian (bara blad), dra av från värmen och lägg i citronzesten.

Skär och rosta brödet.
Lägg burratan i portionsskålar, slå på lite av smöret och toppa med bacon och kantareller.