Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Julskinka med senapsvinägrett och cheddar
- 20 skivor Julskinka
- 2 msk Senap, stark och söt
- ½ dl Rapsolja, kallpressad
- 1 st Apelsin, skal och saft
- ½ tsk Nejlika, mald
- 1½ Äpple, tärnat
- 100 g Cheddar, grovriven
- 100 g Rödkål, finstrimlad
2. Lägg ut de tunna skivorna med skinka på tallrikar. Pensla skinkan med senapsblandningen.
3. Strö över äppeltärningar och cheddarost och dra ett par ordentliga tag med svartpepparkvarnen över.
4. Blanda rödkålen och ev apelsinfiléer med kvarvarande senapsblandning.
Smaka av med salt och peppar. Toppa skinkan med lite rödkålssallad.