Värmländsk svamppastej

Värmländsk svamppastej

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 200 g Scan ugnsbakad leverpastej
  • 3 msk vispgrädde
  • 3 msk koncentrerad svampbuljong
  • 6 msk vinglögg
  • 1 dl hackad svamp tex kantareller eller champinjoner
  • 1 gelatinblad
  • 1 dl utspädd svampbuljong
Gör så här Mosa leverpastejen med en gaffel i en skål. Tillsätt grädde, svampbuljongkoncentrat och hälften av vinglöggen. Rör till en jämn smet. Lägg över blandningen i en serveringsskål. Släta till ytan med en kniv. Fräs svampen i en torr teflonpanna tills all vätska har kokat in. Låt kallna. Lägg svampen på pastejen. Blötlägg gelatinbladet i rikligt med kallt vatten i 5 minuter i en skål. Ta upp gelatinet och krama ur vattnet. Koka upp den utspädda svampbuljongen och resterande vinglögg i en kastrull. Lägg i gelatinbladet och rör om tills det har smält. Låt svalna i kylen tills det börjar bli tjockflytande, i ca 30 minuter. Skeda gelén över svampen. Låt stelna helt i kylen, i ca 30 minuter.