Köttfärssås

Köttfärssås

KokaSteka För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Scan nötfärs eller blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 burk krossade tomater 400 g
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano timjan eller basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk socker
Gör så här Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör i en stor stekpanna eller i en gryta några minuter tills löken är genomskinlig men ej brynt. Lägg i färsen och dela sönder den med en trägaffel. Stek några minuter tills färsen fått fin färg. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka 10-20 minuter. Späd ev med lite vatten om såsen är för tjock. Smaka av med mera kryddor. Servera med nykokt pasta och en krispig sallad.