Chiligryta i tortilla

Chiligryta i tortilla

Koka För 6 personer
Ingredienser
  • 800 g Scan nötkött t ex bog eller högrev
  • 1 gul lök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 1-2 tsk chiliflakes
  • 1½ l köttbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 100 g ruccola eller mangold
  • 8 tortillabröd
Gör så här Skär köttet i centimeterstora tärningar. Bryn dem tillsammans med lök, vitlök och chili i lite smör i en gryta. Tillsätt buljong och tomatpuré. Låt koka utan lock tills nästan all vätska försvunnit och köttet har blivit så mört att det nästan faller i bitar, ca 1½ timme. Smaksätt med salt och peppar. Låt kallna. Fördela köttet och rucolan på tortillabröden. Rulla ihop och vira in i plastfolie så håller de formen bättre. Så här långt kan tortillarullarna förberedas. Ta bort plastfolien och värm sedan rullarna i ugn i 175ºC i 20 minuter. Servera tortillarullarna med en klick gräddfil.