Grillskiva med salsa romesco och saltkokt potatis

Grillskiva med salsa romesco och saltkokt potatis

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 700 g Scan Grillskiva Caj P

SALSA ROMESCO

  • 2 röda paprikor
  • 1 tomat
  • 4 msk olivolja
  • 50 g flagad mandel stött i mortel
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk salt

SALTKOKT POTATIS

  • 800 g små potatisar med skal
  • 1½ dl grovt salt
Gör så här Sätt ugnen på 225°C. Vänd paprikorna till salsan i lite olja. Lägg dem hela på en plåt eller i en ugnssäker form. Rosta paprikorna i ugnen tills skalen har spruckit lite, 15-20 minuter. Ta ut paprikorna ur ugnen och lägg dem i en bunke. Täck bunken med plastfilm och låt svalna. Skala paprikorna, halvera dem och ta bort kärnorna. Skär tomaten i mindre bitar. Mixa paprikorna och tomaten. Vispa i olivoljan droppvis. Blanda i mandel och persilja. Smaksätt med vinäger, paprikapulver och salt. Tvätta potatisen. Lägg den i en kastrull och häll över det grova saltet. Täck med vatten, koka upp och låt sjuda tills potatisen är mjuk, cirka 20 minuter. Stek eller grilla köttet i ca 8 minuter. Servera grillskivorna med saltkokt potatis och salsa romesco.