Helstekt biff med teriyakisvamp

Helstekt biff med teriyakisvamp

Ungssteka För 10 personer
Ingredienser
  • 1½ kg Scan Ryggbiff eller Scan Piggham fläskfilé
  • 300 g blandad svamp tex shitake eller champinjoner
  • 1 rödlök
  • 2 msk smör
  • 5 msk + 1 dl teriyakisås
  • 1 dl solrosskott
  • 1 finstrimlad morot
  • 1 finstrimlad purjolök
Gör så här Sätt ugnen på 175ºC. Skär svampen i små bitar. Hacka rödlöken. Fräs svamp och lök i 1 msk smör. Tillsätt 5 msk teriyakisås och låt sjuda några minuter. Låt svalna. Skär upp köttet längs med, ej ända ned. Lägg svampen i snittet, vik över kött och bind ihop med steksnöre. Bryn köttet i en stekpanna i resterande smör. Stick in en stektermometer i mitten av köttet och stek färdigt i ugn tills innertemperaturen är 60ºC för rygggbiff och 65ºC för fläskfilé ca 35 minuter. Ta ut köttet ur ugnen och låt vila i några minuter innan det skivas upp. Blanda solrosskott, morot och purjolök med resterande teriyakisås. Servera med grönsakerna till köttet.