Nordafrikansk lamm-tagine

Nordafrikansk lamm-tagine

Koka För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan lammstek eller grytbitar av lamm
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • ½ msk spiskummin
  • 1 påse saffran ½ g
  • 2 msk kalvfond
  • 6 dl vatten
  • 1 citron
  • 8 torkade aprikoser
  • 1 msk maizena
  • salt och peppar
Gör så här Skär köttet i 4 cm stora kuber. Hacka löken och fräs i smör i en gryta. Bryn köttet tillsammans med löken. Tillsätt kryddor, fond och vatten. Brässera (småkoka under lock) köttet i cirka 50 minuter. Riv citronskalet på rivjärn och pressa ur saften. Tillsätt aprikoserna och citronen. Låt sjuda ytterligare i 15 minuter. Red av med maizena till en simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera med couscous eller ris. Dryckestips: Isvatten med färsk mynta och citron eller ett fylligt rödvin är utsökt till lamm-tagine.