Vild Härjedalsgryta med Pigghamskinka

Vild Härjedalsgryta med Pigghamskinka

För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Scan Piggham grytbitar av skinka
  • eller Scan grytbitar av bog KRAV
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 3 dl köttbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ msk vinäger
  • 4 krossade enbär
  • ½ tsk timjan
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ dl kallt vatten
  • 200 g svamp
  • 2 msk smör
Gör så här Skala och tärna lök och morot. Bryn köttet i omgångar i smör i en stekpanna, salta och peppra. Lägg över i en gryta. Bryn lök och morot och lägg det i grytan. Häll över buljong och grädde. Tillsätt vinäger, kryddor och gelé. Låt grytan sjuda 1 timme. Blanda samman mjöl och vatten. Rör ner det i grytan och låt den sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Stek svampen i smör och rör ner den i grytan. Servera grytan med kokt mandelpotatis och svartvinbärsgelé.