Sesamstekt entrecôte

Sesamstekt entrecôte

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 skivor Scan entrecôte eller ryggbiff ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen peppar
  • 1 ½ msk sesamfrö

Jalapeñosmör

  • 50-75 g smör
  • 1 msk mild tacosås
  • 1 tsk torkad mald jalapeñopeppar
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 krm salt

Snabb Hasselbackspotatis

  • 800 g potatis i skivor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ströbröd
  • 2 msk riven ost
  • 2 msk olja
Gör så här Sätt ugnen på 225ºC. Blanda samman ingredienserna till smöret. Rulla till fyra bollar och lägg kallt. Bred ut potatisskivorna på en långpanna. Strö över salt, ströbröd och ost. Droppa över olja. Ställ in i ugn ca 20 minuter tills de är mjuka och har fin färg. Stek köttet i smör i en stekpanna 2-3 min per sida. Salta, peppra och strö över sesamfrö under stekningen. Servera det sesamstekta köttet med jalapenosmör, snabb hasselbackspotatis och wokade grönsaker.