Receptbild

Ingredienser

  • 400 g Scan Faluish
  • 2 msk olja till stekning
  • 2 st gula lökar, klyftad
  • 1 msk tomatpuré
  • ½-1 msk röd curry - Thailändsk
  • 2 ½ dl grädde
  • 1 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 port kokt ris med lite grönsaker i
  • ½ sats snabb saltgurka, se recept nedan.
  • Snabb saltgurka
  • ½ dl ättika
  • 3 msk salt
  • 1 msk socker
  • ½ tsk chiliflakes
  • 1 tsk dillfrön
  • 1 st gurka, urkärnad & tärnad

Gör så här

Strimla Faluish. Hetta upp olja i en stekpanna och stek så korven får färg, lägg i lök och stek vidare tills den blivit mjuk.
Vänd i tomatpuré och röd currypasta efter smak, stek med i ngn minut och slå sen på grädde och vatten.
Koka upp och smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt ris och saltgurka på sidan.

Snabb saltgurka:
Börja med att blanda ihop ättika, salt, socker, chili och dillfrön tills sockret löst upp sig.
Vänd i gurkbitarna och låt dra i 1 timme innan de serveras

Upp