Receptbild

Ingredienser

  • 140 g Scan Rapsgrisbacon
  • 50 g vit choklad
  • 125 g smör
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad, gärna 70 %

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Hacka vit choklad, lägg på bakplåtspapper och rosta i ugn ca 5 min. Sänk ugnen till 175°. Skiva bacon i små fina tärningar och stek knaprigt i het panna och låt rinna av på papper. Smält smöret i kastrull. Pensla en springform och bröa med kokosflingor och 1/3 av baconet. Tillsätt socker och ägg, ett i taget, i smöret och blanda väl. Sikta ner mjöl, kakao, vaniljsocker och rör slätt. Häll smeten i formen och grädda i ca 15 min, 175°. Låt kallna. Smält mörk choklad i vattenbad och häll över kakan. Bryt den vita chokladen i små bitar och strössla på kakan tillsammans med resten av baconet innan chokladen stelnat.

Upp